Ο δρόμος για το ιδανικό νυφικό


Οι περισσότερες από εσάς σκέφτονται αυτήν τη μέρα από τα παιδικά χρόνια, τότε που ντύνατε τις κούκλες σας με φανταχτερές τουαλέτες και άσπρα μακριά φορέματα. Στη συνέχεια τις κρατούσατε και χορεύατε για ώρες με παραμυθένιες μουσικές όντας τρελά ευτυχισμένες. Ποια δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο και στον εαυτό της κάποια χρόνια αργότερα;

 Για να ζήσετε λοιπόν το παραμύθι αυτό με όμορφο τρόπο, και όχι αυτόν της Σταχτοπούτας, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κάποιο από τα παρακάτω βήματα.

Οργανώστε το χρόνο σας

Είναι σίγουρο πως τη μέρα που θα ψάξετε το νυφικό δεν θα πάτε μόνη σας, καθώς θα υπάρχουν πολλοί καλοθελητές- βλέπε μαμά, πεθερά, αδερφές, φίλες- , οι οποίες θα θέλουν να είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να καταλήξετε στη σωστή επιλογή. Έτσι λοιπόν μπορείτε να μοιράσετε το ψάξιμο. Τσεκάρετε ποια είναι τα κατάλληλα μαγαζιά για εσάς και βρείτε τις τοποθεσίες τους από πριν για να μην πάρετε τους δρόμους από το πρωί και αρχίσετε να αγχώνεστε από νωρίς.

Βρείτε τι ταιριάζει στο σωματότυπό σας

Θα δείτε χιλιάδες φωτογραφίες με μοντέλα που θα έχουν ιδανικό κορμί και το φόρεμα θα τους πηγαίνει γάντι. Δυστυχώς η φωτογραφία απέχει πολύ από την πραγματικότητα για το γήινο κορμί που έχετε εσείς. Δείτε αρχικά τι σχέδιο σας αρέσει και προσαρμόστε το κατάλληλα με τη σιλουέτα σας. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε ή να θέλετε να διορθώσετε οτιδήποτε στην πωλήτρια. Μια φορά (κυρίως) παντρεύεστε, θέλετε να είστε τέλεια!

Προσπαθήστε να μην παρεκκλίνετε πολύ μέχρι την ημέρα του γάμου σας

Από τη στιγμή που θα επιλέξετε το ιδανικό νυφικό, καλό θα ήταν να προσέχετε τη διατροφή σας μέχρι εκείνη την ημέρα. Δεν θα ήταν και το καλύτερο να βάλετε παραπανίσια κιλά και να ψάχνετε τελευταία στιγμή μοδίστρα για να αλλάξετε τις διαστάσεις του. Κρατείστε τις ορέξεις σας για την ημέρα εκείνη. 

Βάλτε ένα όριο στην τσέπη σας

Οι καιροί δυστυχώς δεν βοηθάνε για να ξοδέψετε μια περιουσία στο φόρεμά σας. Ξέρω ότι είναι η μέρα σας αλλά καλό θα ήτανε να δείτε και τι μέλλεται αργότερα. Διαλέξτε το νυφικό που σας άρεσε, με ένα όριο φυσικά. Διαπραγματευτείτε την τιμή ανάλογα με τα οικονομικά σας, δεν είναι ανάγκη να δώσετε ότι χρήματα έχετε μαζέψει μόνο για αυτό. 

Παίξτε με τα χρώματα

 Οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει και ενώ ξέραμε μέχρι τώρα ότι το παραδοσιακό χρώμα για το νυφικό είναι το λευκό, μπορείτε τώρα να κάνετε μίνι αλλαγές. Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι σε ροζ απαλό ή μπεζ κρεμ. Έχουμε δει και νύφες να φοράνε μέχρι κόκκινα και μαύρα νυφικά. Αν σας αρέσουν οι δοκιμές μπορείτε να ξεφύγετε λίγο από το κλασσικό λευκό.

Το φόρεμα μόνο δεν φτάνει

Για να ολοκληρωθεί το τέλειο φόρεμα, θα πρέπει να συνοδεύεται κατάλληλα. Διαλέξτε τα απαραίτητα αξεσουάρ καθώς και τα παπούτσια που θα βάλετε μετά την επιλογή του νυφικού. Αν τα αγοράσετε από πριν, ίσως να μην ταιριάξει στο στυλ του φορέματος που θα διαλέξετε.

 

 

Με αυτά τα μικρές κινήσεις θα είστε το επίκεντρο της ημέρας , ενώ η ίδια θα νιώθετε απίστευτα ευτυχισμένη χωρίς άγχος. Αυτή είναι η μέρα σας, απολαύστε την!

by Δάφνη Ρομπέση<