10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όσον αφορά τις φωτογραφίες του γάμου σας


Ο φωτογράφος είναι ίσως ο σημαντικότερος άνθρωπος με τον οποίο θα συνεργαστείτε στο γάμο σας. Και αυτό γιατί είναι υπεύθυνος για τις γαμήλιες φωτογραφίες που θα κρατήσετε ενθύμιο για πάντα. Διαβάστε παρακάτω τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε στο γάμο σας, όσον αφορά τη φωτογράφιση, ώστε να τα αποφύγετε. Μην κάνετε, λοιπόν, το λάθος:

1. Να μην έχετε καταλήξει στο πρόγραμμα της ημέρας του γάμου

Μιλήστε με το φωτογράφο σας πριν αποφασίσετε το τελικό πρόγραμμα για την ημέρα του γάμου, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας σχετικά με τις φωτογραφίες και το φυσικό φως. Μερικές ώρες της ημέρας είναι πιο κολακευτικές για φωτογράφιση, για παράδειγμα, ο ήλιος την ώρα που δύει ρίχνει μια ωραία ζεστή λάμψη. Αποφασίστε, λοιπόν, πότε θα γίνει το καθετί και όταν έρθει εκείνη η μέρα τηρείστε αυτό το πρόγραμμα.

2. Να αφήσετε τους συγγενείς να ανακατευτούν

Μπορεί να υπάρξει κάποιος συγγενής σας που θα θέλει να τραβήξει φωτογραφίες γιατί τυχαίνει να έχει μια καλή φωτογραφική μηχανή. Καλό θα ήταν να τον αποθαρρύνετε, γιατί κατά πάσα πιθανότητα απλά θα μπλεχτεί στα πόδια του φωτογράφου.

3. Να μην εξηγήσετε πώς θέλετε να φαίνεστε στις φωτογραφίες

Η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό. Καλό θα ήταν να δώσετε μια ιδέα στο φωτογράφο σας για τι θεωρείτε ωραίο και τι όχι, δείχνοντας του από μια φωτογραφία για το καθένα.

4. Να προσπαθείτε να είναι όλα «τέλεια»

Απλά διασκεδάστε. Μπορεί να μην πάνε όλα 100% όπως τα έχετε σχεδιάσει, αλλά αυτό δε χρειάζεται να χαλάσει τη διάθεση σας. Περάστε καλά και συνεχίστε να χαμογελάτε.

5. Να ποζάρετε

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε. Ζήστε τη στιγμή με το άλλο σας μισό και οι φωτογραφίες θα βγούνε φανταστικές. Επίσης, μερικά ζευγάρια νιώθουν την ανάγκη να κοιτάνε συνέχεια στο φακό, σταματώντα�� ό,τι κάνουν. Θυμηθείτε, εκτός αν σας το ζητήσει ο φωτογράφος, να συμπεριφέρεστε φυσικά.

6. Να αργήσετε να κλείσετε φωτογράφο

Αν βρείτε ένα φωτογράφο που σας αρέσει, μην αργήσετε να του ζητήσετε να σας φωτογραφίσει στο γάμο σας. Γενικά, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, για να μην απογοητευτείτε και αγχωθείτε αργότερα.

7. Να μην αναφέρετε τι λήψεις δε θέλετε

Ενημερώστε το φωτογράφο εγκαίρως αν δε θέλετε κάποιες λήψεις, για παράδειγμα, πολύ κοντινές. Μην το κάνετε, όμως, την ημέρα του γάμου γιατί θα τον αποπροσανατολίσετε.

8. Να επιλέξετε ένα φωτογράφο με τον οποίο δεν έχετε καμία σύνδεση

Σιγουρευτείτε ότι θα συνεργαστείτε καλά. Πολλά εξαρτώνται από αυτό. Θέλετε ένα άτομο με το οποίο θα νιώθετε άνετα και θα μπορείτε να συνεννοηθείτε, για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

9. Να μην προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο

Επιλέξτε έναν επαγγελματία φωτογράφο και όχι οποιονδήποτε με μια καλή κάμερα. Σιγουρευτείτε ότι έχει κάνει σπουδές φωτογραφίας και ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία και ικανότητα για να αντεπεξέλθει.

10. Να ακολουθήσετε τις τάσεις της εποχής

Υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστείτε στο κομμάτι της φωτογραφίας από τις τάσεις της εποχής. Είναι σημαντικό, όμως, οι φωτογραφίες σας να αντέξουν το τεστ του χρόνου. Οι μόδες είναι καλές, αλλά διαρκούν λίγο. Επομένως, επιλέξτε έναν επαγγελματία φωτογράφο με κλασικό στιλ.

 

by Σοφία Κυριλλίδου