Γάμος 2018: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα λουλούδια


Κάποια trends κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση φέτος, ενώ άλλα επανέρχονται δυναμικότερα και πιο μελετημένα από τις προηγούμενες σεζόν και εντυπωσιάζουν. Τα λουλούδια είναι σημαντικό στοιχείο ενός γάμου, τόσο για την τελετή, όσο και για τη γαμήλια δεξίωση. Και ενώ οι κλασικές επιλογές δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ, πάντα θα γοητευόμαστε από το καινούριο και πρωτότυπο. Δείτε στη συνέχεια τις μεγαλύτερες τάσεις στα λουλούδια γάμου για το 2018 και συνεχίστε την αναζήτησή σας.

Ντελικάτη πινελιά

Ντελικάτη πινελιά

Η τάση του 1980 με τα υπερμεγέθη, αποξηραμένα άνθη θεωρούνταν ξεπερασμένη τα τελευταία χρόνια. Τώρα, όμως, τα νέα ζευγάρια εκτιμούν τα αποξηραμένα λουλούδια για αυτό ακριβώς που είναι: bohemian, ντελικάτα και υπέροχα, ειδικά όταν αναμειγνύονται με κεφάλια σπόρων και φτερά. Το 2018 θα τα δούμε σε απαλές χρωματικές παλέτες, με πολλά λευκά και κρεμ άνθη.

 

Λιγότερο στημένες δημιουργίες

 Λιγότερο στημένες δημιουργίες

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια ζητούν για το γάμο τους δημιουργίες που μοιάζουν λιγότερο στημένες και αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά των λουλουδιών. Τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται και φέτος πολύ, αλλά μπερδεύονται με νεραγκούλες, τουλίπες και εκπληκτικές ανεμώνες. Τα χρώματα είναι πλούσια: βαθιές αποχρώσεις του δαμασκηνί και του μπορντό αναμειγνύονται με κρεμ και απαλά ροζ άνθη.

 

Φυσικά και μοναδικά

Οι ανθοδέσμες θα είναι μεγαλύτερες από ποτέ το 2018. Γεμάτα εποχιακά άνθη και βοτανικά στοιχεία, τα μπουκέτα αυτά είναι τέλεια για τις νύφες που θέλουν κάτι φυσικό, όσο και ξεχωριστό. Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι τα «άγρια» μπουκέτα δεν είναι για όλους. Μπορεί να σας «καπελώσουν», ειδικά αν είστε μικροκαμωμένες. Δεν θέλετε να νιώθετε πως η ανθοδέσμη σας σάς πνίγει, οπότε σκεφτείτε το καλά όταν αποφασίζετε τι λουλούδια θα κρατάτε τη μεγάλη μέρα.

 

Φρούτα, φυτά και λαχανικά

Φρούτα, φυτά και λαχανικά

Φρούτα, φυτά, ακόμη και λαχανικά θα ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στα λουλούδια του γάμου. Τα λάχανα σαβόι, για παράδειγμα, δείχνουν εξαιρετικά όταν αναμειγνύονται με λουλούδια και φύλλωμα. Στην ουσία, μοιάζουν με τεράστιες παιώνιες. Τα φρούτα με χρώμα δείχνουν επίσης υπέροχα όταν μπερδεύονται με φύλλωμα.

 

Το χρώμα της Pantone

Το χρώμα της Pantone

Σύμφωνα με την Pantone, το χρώμα που θα κυριαρχήσει το 2018 δεν είναι άλλο από το Ultra Violet. Φέτος, λοιπόν, τα ροζ άνθη θα αντικατασταθούν από μοβ και βιολετί, με γκρι λεπτομέρειες που ταιριάζουν καταπληκτικά.

 

Φύλλωμα παντού

Φύλλωμα παντού

Στους γάμους του 2018 βλέπουμε μια μετακίνηση από τις πιο παραδοσιακές γαμήλιες παλέτες σε πιο πλούσιες. Πλέον, δημιουργούνται περισσότερο ανθοδέσμες με πλούσιο φύλλωμα με μεγάλη έμφαση στην υφή. Οι γάμοι που έχουν φύλλωμα από το μπουκέτο της νύφης μέχρι και στη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

 

Και, τέλος, τι λένε οι ειδικοί του Pinterest για τις τάσεις στα λουλούδια για το 2018, σύμφωνα με αυτά που έψαξαν οι χρήστες περισσότερο το 2017?

Η αναζήτηση για «άγρια λουλούδια γάμου» (wild wedding flowers) είδε μία αύξηση κατά 85% τη χρονιά που πέρασε.

Το ρουστίκ θέμα έχει μεγάλη ζήτηση όπως πάντα, με τη δημοτικότητά του σχεδόν να διπλασιάζεται τον τελευταίο χρόνο (90% αύξηση!).

Και κάτι μπλε? Οι αναζητήσεις για άνθη σε μπλε χρώμα αυξήθηκαν κατά 115%.

Το φθινόπωρο φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο δημοφιλής εποχή για ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν κι έτσι οι αναζητήσεις για φθινοπωρινά άνθη αυξήθηκαν κατά 65% το 2017.

 

by Βάσια Καττή