Η ομορφιά της απλότητας σε έναν γάμο με μίνιμαλ στοιχεία


Το μίνιμαλ ως όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει οτιδήποτε έχει κρατηθεί στα βασικά, δηλαδή διακοσμητικά που δεν τα επιβαρύνουν περιττά στοιχεία, αλλά αντίθετα συγκροτούνται μόνο από τα χρήσιμα. Η προσέγγιση της οργάνωσης του γάμου με μινιμαλιστική νοοτροπία δεν γίνεται για τη μείωση των εξόδων, αν και αυτό είναι ένα προνόμιο.

Με το να εστιάσετε στα πιο βασικά στοιχεία, να συρρικνώσετε τη διακόσμηση και να δώσετε έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, θα εκτιμήσετε την ουσία: το ότι παντρεύεστε τον άνθρωπό σας και γιορτάζετε αυτό το γεγονός με τους αγαπημένους σας συγγενείς και φίλους. Θέλετε, λοιπόν, έναν απλό γάμο με μίνιμαλ στοιχεία? Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε πώς θα τον πετύχετε.

 

Η απλότητα είναι το παν

Γρήγορα θα καταλάβετε πόσο εντυπωσιακή είναι η απλή και μινιμαλιστική διακόσμηση όταν, βέβαια, γίνεται σωστά. Η διακόσμηση σε έναν μίνιμαλ γάμο θέλει επίσης πολλή προσοχή, ώστε να μην φαίνεται τελικά ότι δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Όπως είπαμε και παραπάνω, πρέπει να εστιάσετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα και να δημιουργήσετε ένα σκηνικό το οποίο οι καλεσμένοι σας θα θυμούνται για την εμπειρία και όχι για τα αντικείμενα.

 

Απλότητα στη διακόσμηση

Στη διακόσμηση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση θα κρατήσετε το ύφος όπου είχε η διακόσμηση στην εκκλησία και ό,τι χρώμα θα επιλέξετε για την εκκλησία, τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια φυσικό ακόλουθο είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο και εδώ.

 

Τα λουλούδια σε έναν γάμο με μίνιμαλ στοιχεία

Τα λουλούδια που θα χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης προτιμήστε να είναι μεγάλα και σε αριθμό λίγα, χωρίς ανθάκια, δεμένα με μια απλή σατέν κορδέλα. Οι ανθοστήλες εάν είναι σε ευθεία γραμμή ο σκελετός τους και χωρίς πρόσθετα στοιχεία όπως σκαλιστά σχέδια είναι άριστη επιλογή. Παράλληλα, διαλέξτε ένα ύφασμα όπου θα κυριαρχεί παντού (όπως το σατέν) και πείτε στον ανθοπώλη να ντύσει τις ανθοστήλες μόνο με ένα κόμπο από σατέν ύφασμα στο τελείωμα της ανθοδέσμης. 

 

Εκτιμήστε τη μεγάλη εικόνα

Οι λεπτομέρειες στη διακόσμηση έχουν σημασία, αλλά μόνο στο βαθμό που βοηθούν τους καλεσμένους σας να απολαύσουν το χρόνο τους και εξασφαλίζουν ότι θα φύγουν από τη δεξίωση με την εικόνα του ευτυχισμένου ζευγαριού στο μυαλό τους. Κανένα αντικείμενο, κανένα βιβλίο ευχών, καμία σύνθεση δεν μπορεί να περάσει καλύτερα αυτό το μήνυμα από τα ήρεμα πρόσωπά σας και τα χαμόγελα χωρίς άγχος. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ πιο αισθητά όταν τριγύρω δεν υπάρχουν ένα σωρό πράγματα να αποσπούν την προσοχή των καλεσμένων σας. 

 

Περιοριστείτε στα βασικά

Τα πιο σημαντικά στοιχεία για έναν γάμο χαρούμενο, αξέχαστο και διασκεδαστικό, είναι το καλό φαγητό, το καλό κρασί, ο ζεστός φωτισμός, η σωστή μουσική και η παρουσία αγαπημένων προσώπων. Αν μπορείτε να περιοριστείτε σε αυτά τα βασικά συστατικά, και συνειδητοποιήσετε ότι όλα τα άλλα που σχετίζονται με την οργάνωση του γάμου είναι, στην ουσία, το κερασάκι στην τούρτα, θα είστε σε καλό δρόμο για να πετύχετε τον γάμο που θέλατε, χωρίς άγχος και με μίνιμαλ στοιχεία. 

 

by Βάσια Καττή