4+1 Απλά tips για να μειώσετε το κόστος του γάμου σας


Με την οικονομική κρίση να ταλανίζει τη χώρα μας, η διοργάνωση του τέλειου γάμου με μειωμένο κόστος γίνεται όλο και πιο πραγματοποιήσιμη. Υπάρχουν βέβαια, κάποια στοιχεία του γάμου, το κόστος των οποίων είναι μάλλον αδιαπραγμάτευτο, όπως είναι το νυφικό και ο φωτογράφος. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα καθορίσουν τη μεγάλη σας μέρα και το πώς θα τη θυμάστε, γι αυτό και αξίζει να πάρετε ό,τι καλύτερο αντέχετε οικονομικά.

Πέρα από αυτά, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να σχεδιάσετε τον γάμο σας ξοδεύοντας λιγότερα και εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές μας για να το καταφέρετε!

 

#1: Θέτοντας προτεραιότητες

Μεταξύ της τελετής και της δεξίωσης, το δίλημμα σχετικά με τα έξοδα είναι μεγάλο. Η εκκλησία, η διακόσμηση, η ψυχαγωγία, η τούρτα... Αντί να ξοδεύετε με αφθονία τα χρήματά σας σε όλα, μπορείτε να τα κρατήσετε για αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία για εσάς. Αν, δηλαδή, είστε του φαγητού, τότε ίσως αυτό το γεύμα των τριών πιάτων να αξίζει τα λεφτά του. Αν, από την άλλη, θέλετε οπωσδήποτε ζωντανή μουσική, μπορείτε να προσλάβετε μία μπάντα, να ξεχάσετε όμως κάποια άλλα έξτρα έξοδα.

Είναι καλό, επίσης, να σκεφτείτε τι θα παίξει πιο σημαντικό ρόλο στη μεγάλη σας μέρα. Πού θα ξοδέψετε τον περισσότερο από τον χρόνο σας και τι θα κάνετε? Ξοδέψτε τα περισσότερα χρήματά σας εκεί που θα το ευχαριστηθείτε και περισσότερο. Και, αντίστοιχα, μειώστε τα έξοδα στις λεπτομέρειες, εκεί που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

 

#2: Νοικιάστε, μην αγοράζετε

Μπορεί να θέλετε να αγοράσετε το νυφικό σας, κατά τα άλλα, όμως, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα πάντα. Εκτός από τα ρούχα, το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμηση του χώρου. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις από τις οποίες μπορείτε να νοικιάσετε οτιδήποτε χρειάζεστε, έτσι ώστε να μειώσετε τα έξοδα του γάμου σας. Μπορείτε να νοικιάσετε και κομμάτια second-hand σε πολύ καλή κατάσταση.

 

#3: Φίλοι και οικογένεια

Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς σας έχουν μεγάλο ενθουσιασμό για την ημέρα του γάμου σας και σίγουρα μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθειά τους στη διοργάνωση και την προετοιμασία για τη μεγάλη μέρα. Αν, για παράδειγμα, κάποιος από το οικογενειακό/φιλικό σας περιβάλλον ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική, μπορείτε να του ζητήσετε να σας κάνει την γαμήλια τούρτα. Και πάλι θα πληρώσετε τις υπηρεσίες του, ωστόσο η φιλική τιμή μειώνει τα έξοδα του γάμου.

 

#4: Η σωστή ημερομηνία

Αν επιλέξετε να παντρευτείτε Σάββατο και μάλιστα Σάββατο καλοκαιριού, τότε είναι σίγουρο ότι τα έξοδα ανεβαίνουν. Αντ αυτού, επιλέξτε να κάνετε την τελετή στα μέσα της εβδομάδας, ή μια εποχή του χρόνου που δεν είναι και τόσο δημοφιλής, ώστε να μειώσετε τα έξοδα. Ένας χειμωνιάτικος γάμος μπορεί να είναι πολύ ρομαντικός και ατμοσφαιρικός και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έξοδα που γλιτώνετε λόγω εποχής κάπου αλλού. Παράλληλα, τον χειμώνα, υπάρχουν περισσότεροι χώροι διαθέσιμοι για τη δεξίωση του γάμου και άρα μεγαλύτερη ποικιλία στις τιμές.

 

#5: Minimoon

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μία μικρή εξόρμηση το Σαββατοκύριακο μετά τη μεγάλη μέρα είναι καλύτερη ιδέα από το να πάτε κατευθείαν ταξίδι του μέλιτος, έτσι ώστε να αποφύγετε το άγχος μιας μεγάλης προστιθέμενης δαπάνης. Έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας και μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι του μέλιτος μερικούς μήνες μετά τη μεγάλη μέρα, έτσι ώστε να μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά χωρίς πιέσεις. Άλλωστε, θα απολαύσετε περισσότερες ανέσεις αν κάνετε υπομονή λίγο παραπάνω καιρό.

 

Εσείς, τι ιδέες έχετε για να μειώσετε τα έξοδα της μεγάλης μέρας?

 

 

Βάσια Καττή