4 Συχνά Χρωματικά Λάθη Και Πώς Θα Τα Αποφύγετε Για Τη Μεγάλη Μέρα


Όλοι κάνουμε λάθη, κανείς δεν είναι τέλειος. Στην πορεία προς τη μεγάλη μέρα, ενώ τόσες και τόσες αποφάσεις είναι «στον αέρα» και άλλα τόσα ερωτήματα μένουν ακόμη αναπάντητα, το να σκεφτείτε αποκλειστικά τα χρώματα του γάμου με καθαρό μυαλό, είναι λίγο δύσκολο. Έτσι, αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό το ζήτημα. Καταγράψαμε λοιπόν, τέσσερα αρκετά συχνά χρωματικά λάθη και προτείναμε τρόπους για να τα αποφύγετε. Δώστε βάση στη λίστα που ακολουθεί!

1ο Λάθος:

Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά χρώματα μαζί

Η Λύση:

Η απλότητα είναι το παν. Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, θα πρέπει να επιλέξετε από δύο μέχρι τέσσερα χρώματα που ταιριάζουν και να μείνετε πιστοί σε αυτά. Με το να χρησιμοποιείτε τα ίδια χρώματα σε όλη τη γαμήλια διακόσμηση, μπορείτε να πετύχετε ένα safe και κομψό αποτέλεσμα, με την κάθε λεπτομέρεια να ταιριάζει απόλυτα στο σύνολο. Αν δεν περιορίσετε τα χρώματα στην παλέτα σας, είναι πολύ πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να είναι λίγο μπερδεμένο και χαοτικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Αυτό θα δώσει βάθος και επίπεδα στον χώρο, χωρίς να δίνει μία αίσθηση χάους. Εναλλακτικά, για ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα χρώμα όπως για παράδειγμα μοβ ή κρεμ.

 

 

2ο Λάθος:

Περιορίζεστε μόνο σε δύο ξεχωριστά χρώματα

Η Λύση:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα χρώματα αν το κάνετε σωστά. Αυτός ο πολύ αυστηρός κανόνας ενός μόνο χρωματικού συνδυασμού είναι πάρα πολύ ξεπερασμένος. Πολλοί πανέμορφοι γάμοι έχουν μια ποικιλία χρωμάτων -μερικές φορές μέχρι και πέντε- που ταιριάζουν απόλυτα. Μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς, αν χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα ουδέτερο χρώμα, όπως κρεμ και καφέ στα χρώματά σας, ή να επιλέξετε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και να δημιουργήσετε έναν τονικό συνδυασμό χρωμάτων. Αν γίνει σωστά, μία παλέτα με περισσότερα από τρία ή τέσσερα χρώματα μπορεί να δημιουργήσει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Αγαπάμε τον συνδυασμό πράσινο-κίτρινο-ροζ-κόκκινο και κρεμ, όπως και το πορτοκαλί-κόκκινο-κίτρινο-καφέ και χρυσό.

 

 

3ο Λάθος:

Δεν εξισορροπείτε τα χρώματα

Η Λύση:

Δώστε προσοχή στην ισορροπία. Μία από τις μεγαλύτερες απροσεξίες στην επιλογή χρωμάτων, είναι ότι πολλοί δεν εξετάζουν την ανάγκη που έχουμε να ξεκουράζουμε και να ηρεμούμε τα μάτια μας. Απλά και μόνο επειδή έχετε επιλέξει δύο βασικά χρώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε εξίσου. Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε ποιο είναι το κεντρικό χρώμα. Αν για παράδειγμα αγαπάτε το έντονο πορτοκαλί, επιλέξτε μια λιγότερο έντονη απόχρωση για το δευτερεύον χρώμα σας, όπως το ανοιχτό μπλε, ή το μπλε-γκρι, αντί για ένα φωτεινό γαλάζιο. Τα υπόλοιπα χρώματα θα πρέπει να είναι συμπληρωματικά, ώστε να αφήσουν το αγαπημένο σας να λάμψει. Η προσεκτική εξισορρόπηση των χρωμάτων είναι το κλειδί για να κάνετε ακόμη και τους πιο τρελούς συνδυασμούς να δείχνουν κομψοί και εκλεπτυσμένοι. Μια άλλη επιλογή είναι να διαλέξετε αποχρώσεις που είναι μεταξύ δύο χρωμάτων, όπως είναι το κοραλί αντί για ανοιχτό πορτοκαλί.

 

 

4ο Λάθος:

Παραβλέπετε τα χρώματα του χώρου

Η Λύση:

Βρείτε πρώτα τον χώρο και μετά τα χρώματα, ή το αντίστροφο. Όσο ψάχνετε τον ιδανικό χώρο δεξίωσης, καλό είναι να έχετε έναν χρωματικό συνδυασμό στο μυαλό σας, ή κρατήστε τις επιλογές σας ανοιχτές, μέχρι να βρείτε έναν χώρο που σας αρέσει πραγματικά πολύ. Σκεφτείτε τι αποχρώσεις μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αν θέλετε να δώσετε προτεραιότητα στην εύρεση του τέλειου χώρου ή των τέλειων χρωμάτων. Συνήθως η διακόσμηση του χώρου της δεξίωσης χρησιμοποιείται ως οδηγός για την εύρεση των χρωμάτων.

 

 

by Βάσια Καττή