Ο σχεδιασμός ενός γάμου στην εποχή των socialmedia


Όταν σχεδιάζει κανείς έναν γάμο, μπορεί η χρήση των social mediaνα μην είναι το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο μπορείς να προετοιμάσεις τη μεγάλη μέρα και στο τέλος, να μοιραστείς τις αναμνήσεις σου από αυτήν. Το Facebook, το Instagram, το Twitterκαι το Pinterest μπορεί τελικά να σε βοηθήσουν να οργανωθείς, αλλά και να συγκρατήσεις λίγο τα έξοδά σου!

Pinit!

Το Pinterest είναι ένα λαμπρό εργαλείο για τις μέλλουσες νύφες. Εκεί, μπορείς να δημιουργήσεις έναν πίνακα και να «καρφιτσώσεις» ιδέες για διάφορα θέματα γάμου, νυφικά, τούρτες, χτενίσματα, διακόσμηση. Γενικά μπορείς να πάρεις ιδέες για οτιδήποτε σχετικό με τη μεγάλη μέρα -και όχι μόνο- και να τις οργανώσεις σε έναν πίνακα ώστε να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτές όταν το χρειάζεσαι. Αν, για παράδειγμα, θέλεις ένα συγκεκριμένο μακιγιάζ που είδες στο Pinterest, μπορείς απλά να δείξεις την εν λόγω φωτογραφία στον make-up artist και εκείνος στη συνέχεια να προσαρμόσει αυτό που βλέπει στο δικό σου στιλ.

 

Δημιούργησε έναν πίνακα στο Pinterest με ιδέες για το γάμο.

 

 

Διέδωσέ το

Μήπως ο προϋπολογισμός του γάμου είναι δύσκολη υπόθεση και θες με κάποιον τρόπο να μειώσεις τα έξοδα; Αντί για τις παραδοσιακές (και γενικά ακριβές) προσκλήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις μία σελίδα ή ένα blogαφιερωμένο στο γάμο σου. Έτσι, οι καλεσμένοι θα ενημερωθούν χωρίς έξοδα, γρήγορα και εύκολα. Άλλωστε, ένα blogαφιερωμένο στο γάμο σου είναι και ένας πολύ καλός τρόπος ώστε οι φίλοι και οι συγγενείς να νιώσουν ότι συμμετέχουν στην αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη μέρα.

 

 

Βρες επαγγελματίες

Πολλές ιστοσελίδες παρέχουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να βρεις τους επαγγελματίες που θα χρειαστείς για τη μεγάλη μέρα. Πλέον, μπορείς να βρεις επαγγελματίες στην περιοχή σου, χωρίς να αφήσεις την άνεση του σπιτιού σου.

Χρησιμοποίησε τα on line εργαλεία αναζήτησης, τα οποία θα σου επιτρέψουν να συγκρίνεις εύκολα τις τιμές, αλλά και να διαβάσεις αξιολογήσεις/σχόλια από άλλους χρήστες για να δεις αν έμειναν ικανοποιημένοι. Αυτός είναι ίσως και ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξεις τους πιο σωστούς επαγγελματίες για μία τόσο σημαντική ημέρα. Έπειτα, μπορείς να κανονίσεις συναντήσεις μαζί τους ώστε να συζητήσετε και να σου πουν και εκείνοι αν τελικά μπορούν να σε βοηθήσουν για να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα.

 

Κάνε online έρευνα αγοράς.

 

 

Μοιράσου τις αναμνήσεις

Μετά τη μεγάλη μέρα, μπορεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι να πάρεις τις επαγγελματικές φωτογραφίες στα χέρια σου, αλλά είναι πολύ πιθανό πολλοί από τους φίλους και τους συγγενείς να έχουν απαθανατίσει οι ίδιοι όμορφα στιγμιότυπα από τη μεγάλη μέρα. Σήμερα, με το Instagram, το Facebook και το Twitter να έχουν κατακλύσει την κοινωνική ζωή, φωτογραφίες του γάμου, κυκλοφορούν ελεύθερες παντού από το πρώτο λεπτό! Μπορείς να ζητήσεις από τους καλεσμένους να ανεβάσουν τις φωτογραφίες που έχουν σε μια κοινή ομάδα στο Facebook, έτσι ώστε να σου έρθουν λίγο νωρίτερα οι μνήμες από το σημαντικό αυτό γεγονός. Πρόκειται για κάτι που θα απολαύσουν και οι ίδιοι, καθώς υπήρξαν και αυτοί ένα σημαντικό κομμάτι του γάμου σου!

 

by Βάσια Καττή