Η επιλογή των λουλουδιών και του ανθοπωλείου για το γάμο


Τα λουλούδια θα σας συνοδεύουν περιβάλλοντάς σας καθώς περπατάτε στο διάδρομο της εκκλησίας, ενώ θα βρίσκονται για πάντα στις φωτογραφίες του γάμου και της δεξίωσης ως το πιο ονειρεμένο σκηνικό. Έτσι, είτε επιλέξετε να κάνετε τα λουλούδια σημείο αναφοράς στη διακόσμηση του γάμου, είτε όχι, αυτά πρέπει ούτως ή άλλως να είναι υπέροχα!

Βρείτε τα λουλούδια σας 

Ξεκινήστε με τις εποχές. Για την ημέρα του γάμου σας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια τα οποία ανθίζουν φυσικά την εποχή εκείνη. Θα είναι φρέσκα, «ζωντανά» και θα εναρμονίζονται τέλεια με το τοπίο γύρω σας στις φωτογραφίες. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε χρήματα, καθώς δε θα χρειαστεί να σας στείλουν ένα συγκεκριμένο λουλούδι που μπορεί να θέλετε από κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Τα εποχικά άλλωστε άνθη είναι πιο ανθεκτικά στις θερμοκρασίες της σεζόν-η Φύση ξέρει πάντα καλύτερα….  

Μπορεί τα πέταλα να είναι όμορφα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να παραμελήσετε το φύλλωμα. Μερικές από τις καλύτερες ανθοδέσμες αναμειγνύουν την πλούσια πρασινάδα με τα άνθη για ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Αποχρώσεις πράσινου, ασημένιου και μπλε φυλλώματος μπορούν να προσθέσουν βάθος και ζωντάνια στο μπουκέτο σας. Η προσθήκη παχύφυτων και βοτάνων ήταν μια δημοφιλής επιλογή το 2016. Μπορείτε ακόμη και να τολμήσετε την τελευταία-τελευταία τάση και να κρατήσετε μία εκκεντρική ανθοδέσμη από σιτάρι.  

 

Ανθοδέσμη με πράσινο και άνθη στις αποχρώσεις του μοβ.    

 
 

 

Ανθοδέσμη από σιτάρι. 

 

Συγκεκριμένα, η ανθοδέσμη σας θα είναι αυτό που θα φαίνεται περισσότερο. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι το σχήμα και το ύφος των λουλουδιών θα πρέπει να ταιριάζει με το φόρεμα. Άλλο ύφος λουλουδιών ταιριάζει σε μια μποέμ νύφη και άλλο σε μια πιο παραδοσιακή. 

Αν πρέπει να κρατάτε τον προϋπολογισμό του γάμου συνέχεια στο μυαλό σας, μπορείτε να επιλέξετε άνθη με «μεγάλα κεφάλια» για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα. Αν επιλέξετε μεγαλύτερα σε μέγεθος λουλούδια θα χρειαστείτε πολύ λιγότερα σε αριθμό και έτσι θα κάνετε οικονομία χωρίς ουσιαστικά να χάσετε κάτι από την αισθητική του αποτελκέσματοςΤα μεγάλα άνθη ταιριάζουν κυρίως σε μπουκέτα με απλό σχέδιο. 

 

 
 

Επιλέξτε μεγαλύτερα άνθη για λιγότερα έξοδα.  

 

Βρείτε το ανθοπωλείο σας 

Αφού βρείτε δεκάδες ιδέες για τα λουλούδια των ονείρων σας από σελίδες όπως το Pinterest και το Instagram (ναι, όλες οι νύφες το κάνουν!) μπορείτε να ξεκινήσετε για να βρείτε το ιδανικό ανθοπωλείο και να κάνετε αυτές τις ιδέες πραγματικότητα. Θα πρέπει να είναι μέσα στον προϋπολογισμό σας και διαθέσιμο για την ημερομηνία του γάμου σας. Το πραγματικό κλειδί για την επιτυχία εδώ, όμως, είναι το ανθοπωλείο που θα επιλέξετε να μπορεί να σας προσφέρει αυτό που είχατε φανταστεί. Ψάξτε για έναν επαγγελματία που ταιριάζει στο στιλ σας και μπορεί να δημιουργήσει ανθοσυνθέσεις σαν αυτές που έχετε φανταστεί για τη διακόσμηση της σημαντικής ημέρας της ζωής σας. Θυμηθείτε ότι τα λουλούδια έχουν διαφορετικό συμβολισμό για την κάθε νύφη και είναι τελείως εξατομικευμένη η επιλογή τους, ανάλογα με το θέμα του κάθε γάμου. 

 

by Βάσια Καττή