Το βίντεο του γάμου σας: Επιλέγοντας τον κάμεραμαν


Οι φωτογραφίες συλλαμβάνουν μόνο ένα μέρος της ημέρας, ενώ η πρόσληψη ενός κάμεραμαν θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε πως δεν θα χάσετε τίποτα. Μπορεί όμως, με τόσες πληροφορίες, να μην ξέρετε από που να ξεκινήσετε και πώς, τελικά, να επιλέξετε τον κατάλληλο άνθρωπο. Εδώ, μοιραζόμαστε μαζί σας τις συμβουλές μας για το τι πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε τον κάμεραμαν που θα καταγράψει τις πιο μαγικές σας στιγμές.

Η εμπειρία είναι σημαντική

Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια επιλογής του κάμεραμαν του γάμου σας. Η ημέρα του γάμου περνά αστραπιαία και οι γρήγορες αποφάσεις πρέπει να γίνονται με βάση την προηγούμενη εμπειρία.

 

Να ξέρετε τι κάλυψη θέλετε

Σκεφτείτε τις βασικές στιγμές που θέλετε να καλύψετε, έτσι θα δείτε για πόσες ώρες θα πρέπει να έχετε κλείσει και τον κάμεραμαν. Θέλετε αποσπάσματα από την προετοιμασία, την τελετή, την έξοδο από την Εκκλησία; Ανάλογα με τις απαντήσεις σας, μπορεί να χρειαστείτε έναν κάμεραμαν από το πρωί ή το απόγευμα, μέχρι και καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Από την άλλη, αρκετά ζευγάρια θέλουν σε βίντεο μόνο την τελετή και έτσι κλείνουν φθηνότερα πακέτα.

 

Σκεφτείτε την ομάδα του γάμου σας

Στην ιδανικότερη περίπτωση, καλό είναι να κλείσετε έναν κάμεραμαν ο οποίος συνεργάζεται καλά με τον διοργανωτή του γάμου, αλλά και τον φωτογράφο. Αυτό θα κάνει τα πάντα να κινηθούν πολύ πιο ομαλά την ημέρα του γάμου σας, καθώς όλοι έχουν ήδη συνηθίσει να δουλεύουν μαζί.

 

Αξιολογείστε τη δουλειά του

Πρέπει οπωσδήποτε πριν κλείσετε τον κάμεραμαν του γάμου σας να δείτε δείγματα από τις προηγούμενες δουλειές του. Αν το έργο του σας συγκινεί και σαν ενθουσιάζει, τότε αναμφισβήτητα είναι ο κατάλληλος. Αν όχι, μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο από αυτό που έχετε ονειρευτεί!

 

Ξεκαθαρίστε τις προσδοκίες σας

Μία σημαντική απόφαση που πρέπει οι πελάτες να πάρουν από νωρίς, είναι αν θέλουν ο δημιουργός του βίντεο να έχει μία κινηματογραφική προσέγγιση, ή να παρουσιάσει ένα βίντεο τα πλάνα του οποίου θυμίζουν περισσότερο ντοκιμαντέρ. Και τα δύο έχουν αρετές, αλλά και παγίδες και σε κάποιο βαθμό τέμνονται. Ο δημιουργός του βίντεο πρέπει να προσεγγίσει την κάλυψη με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τις προσδοκίες του ζευγαριού.

 

Κινηματογραφική κάλυψη γάμου.

 

Βρείτε κάποιον που μπορεί να αιχμαλωτίσει την ομορφιά σας

Βρείτε έναν επαγγελματία που αναδεικνύει τη φυσική σας ομορφιά, ο οποίος δεν καταγράφει απλώς τη μέρα, αλλά ασταμάτητα προσπαθεί να συλλάβει τη στιγμή, το τέλειο φως, την κατάλληλη γωνία. Ένα απλό βίντεο μπορεί να το τραβήξει ο καθένας μας. Το βίντεο του γάμου είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

 
Φυσική ομορφιά στο βίντεο του γάμου σας
 

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες του πακέτου

Να είστε ενήμεροι για την τιμή του βίντεο και για το αν την αντέχει ο προϋπολογισμός σας. Και το πιο σημαντικό, να μάθετε για πόσες ώρες θα βρίσκεται ο κάμεραμαν στον γάμο σας και πόσο κοστίζει η υπερωρία, αν τελικά θέλετε να μείνει περισσότερο.

 

Μην υποτιμάτε τη σημασία του βίντεο

Μερικές φορές το βίντεο παραλείπεται, να έχετε στο μυαλό σας, όμως, ότι είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείτε να δείτε ξανά και ξανά και να ακούσετε τις φωνές, τους όρκους και τα γέλια του γάμου σας. Κάντε την απόφαση αυτή προτεραιότητα στο γάμο σας!

 

by Βάσια Καττή